Automationsingenjör till södra Sverige

Vi på Automationsteknik söker just nu våra framtida kollegor med gedigen erfarenhet inom programmering och automation. Vi är ett företag där utveckling är centralt, för oss är det inte bara viktigt att ha teknik i framkant utan även att ha personal i framkant. Därför arbetar vi intensivt med personligutveckling och kompetensutveckling bland våra medarbetare. Hos oss är det viktigt att du som person känner att du utvecklas och trivs. Här finns det mycket kompetens i huset och vi lär av varandra. Därför ser vi gott samarbete som en nyckel till framgång.

Varför ska du söka jobb hos oss?

Jo, på Automationsteknik kommer du bli en del av en stark gemenskap där vi lyfter och hjälper varandra. För oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga och förstår vilken viktig spelare just dem är i vårt lag. Därför hittar vi gärna på aktiviteter tillsammans på och utanför jobbet såsom gemensam frukost, Kick-off och AWs där vi lär känna varandra bättre. Vi strävar efter att vara en platt organisation där vägen mellan kontor och verkstad är kort, ingen är mer än ett telefonsamtal bort.

Dina Arbetsuppgifter

Som automationsingenjör hos oss på automationsteknik kommer du bl.a. arbeta med:

 • Programmering av styrsystem och robotar mm.
 • Projektgenomgång med beställare
 • Driftsätta av automationsanläggningar
 • Kontakt med leverantörer gällande beställningar
 • Delta i förbättringsarbete kopplat till processer och certifieringar

Med tiden som du växer i rollen som automationsingenjör hos oss finns det utrymme för dig och dina arbetsuppgifter att utvecklas och få mer ansvar.

Din profil

Vi söker dig som har minst 2 års erfarenhet av programmering inom automationsbranschen och/eller annan industri. Det är meriterande om du har utbildning inom området från antingen högskola eller yrkeshögskola.

Du som söker tjänsten behöver vara driven, ansvarstagande, ha ett brinnande intresse för teknik och gilla att vara “hands on” i projekt.  Vi tror att du som söker den här tjänsten är nyfiken, kreativ och inte backar för en utmaning. Som programmerare hos oss behöver du vara lösningsorienterad och motiveras av att hitta nya vägar framåt. Det är inte alltid man har alla svar från början utan det krävs att man tycker att det är roligt att hitta nya lösningar.

Automationsteknik är Siemens Solution Partner, det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med Siemens produkter men vi använder även andra fabrikat. Som automationsingenjör hos oss har man en central roll där man är högst närvarande i produktionen och ser till att automationssystemen uppfyller de krav som ställs.

Anställningsinformation

Placeringsort: Hässleholm, Helsingborg, Lund och Älmhult

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid

Varaktighet: Tillsvidare

Lön: Individuell lönesättning

Hos oss får du som anställd bl.a. förmåner som:

 • Friskvårdsbidrag
 • Tjänstepension
 • Personlig årlig budget
 • Flexibel arbetsplats
 • Dator och telefon
 • 90% av lönen under föräldraledighet

Om Automationsteknik

Vi har mångårig erfarenhet i branschen med huvudkontor i Hässleholm och ingenjörskontor i Lund, Älmhult, Helsingborg och Stockholm. Komplett leverantör av allt från tekniska konsulttjänster till färdig produkt. Vi är en attraktiv arbetsplats med hög kompetens som utvecklar framtidens automationssystem. Vi är även certifierade i ISO 9001 kvalité och ISO 14001 arbetsmiljö.

Automationsteknik är även en del av koncernen Selatek.

Selatek är en teknikleverantör inom säkerhet, elinstallation och automationsområdet där synergierna mellan teknikområdena skapar stark tillväxt, flexibilitet och teknikutveckling mellan bolagen inom koncernen.

Ansök nedan

Rulla till toppen